• Lorem ipsum

Vloeren verven is op zich niet moeilijk. Maar toch kan je tegen problemen aanlopen. Die moet je dan te lijf, soms als de verf al droog is. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom onderstaande adviezen!

 

Hoe voorkom ik.... Luchtbellen in verflaag

Als in 2-componenten luchtbellen ontstaan het vloeren verven, dan ligt dit meestal aan te intensief mengen. Bij het mixen van de twee componenten moet een hoog toerental worden vermelden. Mengen gebeurt het best met een verfmixer op een boormachine, op een laag roterende stand. Een minuut of twee-drie is voldoende.

 

Hoe voorkom ik....Rimpeltjes in tweede vloerverf laag

De oorzaak hiervan is vaak dat de eerste verflaag nog niet helemaal droog was toen de tweede werd aangebracht. Neem dus altijd de droogtijden in acht. Je vindt deze op de technische datasheet bij elk product.

 

Hoe voorkom ik....Verf die niet goed uitrolt of klontert

Gebruikt u 2-componentenverf? Dan moet deze vooraf mechanisch (en niet handmatig) worden gemengd. Alleen zo verkrijgt u een voldoende vloeiende verf. Let daarnaast op de verwerkingstijd. Eenmaal gemengde 2-componentenverf is na 1 tot 2 uur dermate ingedikt dat het rollen steeds moeizamer gaat, en is uiteindelijk niet meer te gebruiken. Meng dus nooit meer dan u in deze tijd kunt aanbrengen (een veelgebruikte richtlijn is dat men 30-40 m2 in een uur kunt verven, maar dit kan per situatie verschillen). Soms wordt het uitrollen bemoeilijkt door een te dik aangebrachte tegel- of glasprimer. Deze moet flinterdun worden aangebracht.

 

Hoe voorkom ik....Pas aangebrachte verf die loslaat

Als een verflaag snel loslaat, is in veel gevallen de voorbehandeling onvoldoende geweest. Het is belangrijk dat vloeren goed schoongemaakt worden voordat u gaat verven. Gebruik een geschikte ontvettende zeep. Vermijd agressieve middelen zoals ammoniak of zoutzuur. Ook schuren is nodig. Alleen harde en/of geglazuurde tegels hoeven niet te worden geschuurd. Verder is een primer aanbevolen. Controleer ook het vochtgehalte van de vloer voordat u gaat verven. Optrekkend vocht in de ondergrond kan ertoe leiden dat de coating loslaat. Kies bij voorkeur voor een dampdoorlatende primer of vloerverf.

 

Hoe voorkom ik.... Scheurtjes in de coating

Dit kan duiden op onvoldoende voorbehandeling of op een toplaag die geen hechting aangaat met de primer. Dit laatste kan aan een verkeerde productkeuze liggen. De beste primer voor alle omstandigheden is Uniprimer. Alleen bij een transparante afwerking raden we Clearprimer aan.

 

Hoe voorkom ik.... Blaasvorming of blaren

Blaasvorming (of blaren) in een verflaag kan om verschillende redenen ontstaan. Vaak komt het doordat de ondergrond niet droog genoeg was toen er met verven werd begonnen. Ook kan het zijn dat de bovenste verflaag te snel is opgewarmd en gedroogd na het aanbrengen. Het kan ertoe leiden dat de verf loslaat. Om dit te herstellen, moeten de door blaasvorming aangetaste delen worden geschuurd, opnieuw gereinigd en geverfd.

 

Hoe voorkom ik.... Problemen bij buiten verven

Veel vloerverf zoals Pre Dekverf is geschikt voor buiten. De producten zijn goed bestand tegen regen, sneeuw en vorst. Echter niet tijdens het aanbrengen of als de verf nog niet is uitgehard. Let erop bij het plannen van de schilderwerkzaamheden. Dek de verf tijdens het drogen niet af met folie of plastic. Er moet lucht bij kunnen. U kunt bij verwachte regen in de eerste dagen na het aanbrengen eventueel een "bruggetje" of "afdakje" maken door de vloer af te dekken met planken die op bakstenen steunen.

 

Hoe voorkom ik.... Slecht dekkende vloerverf

Dat verf na de eerste laag niet overal mooi dekt of wat lichter van kleur lijkt dan verwacht, is niet abnormaal. Daarom is het belangrijk om tenminste twee lagen vloerverf aan te brengen. Pas dan kunt u een optimale dekking verwachten in de juiste kleur. Uiteraard moet de verf gelijkmatig over het hele oppervlak worden aangebracht.

 

Hoe voorkom ik.... Haartjes en pluisjes op de verflaag

U moet de vloer voor het verven altijd stofzuigen en schoonmaken. Duiken er tijdens het verven van een goed gereinigde vloer toch pluisjes of haartjes in de verflaag op, kan dit liggen aan de roller of kwast. Het loont om duurdere rollers en kwasten te gebruiken. Die zijn van betere kwaliteit. Goedkoop is bij kwasten en rollers veelal duurkoop.

 

Hoe voorkom ik.... Een explosie van het blik

Onze 2-componentenverf is veilig in gebruik, maar let op: restanten van eenmaal gemengde 2-componentenverf mag u niet afsluiten. Zorg dat er zuurstof bij kan. Wanneer u een blik met gemengde 2-componentenverf afsluit, ontstaat er door een chemische reactie mogelijk te veel druk en kan het blik exploderen of de deksel eraf knallen.

 


 

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!