• Lorem ipsum

Vloerverf buiten aanbrengen is niet moeilijker dan binnen schilderen. Toch zijn er enkele verschillen. Dit artikel vertelt hoe u hiermee om moet gaan. We gaan hierbij uit van stenen of betonnen vloeren. Die hebben vergelijkbare kenmerken. Buiten komen we ze veelal tegen als ondergrond voor terrassen, maar ook balkons.

Haast? Wij adviseren de volgende producten:

Kies een primer (heel belangrijk) en breng 1 laag hiervan aan. Voor de afwerking kiest u een vloerverf die u in 2 lagen aanbrengt. In onze webshop ziet u per verf hoeveel vierkante meter u kunt schilderen.

Buiten schilderen met vloerverf vraagt planning

Vloerverf buiten aanbrengen vraagt allereerst enige planning. U hebt immers te maken met het soms grillige weer. Het is geen pretje om in weer en wind te schilderen. De verf kan er ook niet altijd tegen. Kies daarom voor rustig, niet te koud maar ook niet te warm weer. Plan enkele dagen van tevoren en let op de weersverwachting. Bedenk dat u vaak twee dagen nodig hebt, vanwege de droogtijd en het mogelijk grote oppervlak. Hoe minder kans op regen, hoe beter. Vermijd ook felle zon.

Buiten schilderen moet u altijd goed voorbereiden

Of u nu buiten of binnen verft, de ondergrond moet altijd voorbereid worden. Dat betekent schoonmaken en waar nodig herstellen. Ook hierbij moet u op het weer letten. Een betonnen terrasvloer laat zich makkelijker voorbereiden op een verfbeurt als ze droog is, dus begin liever niet na een paar dagen met regenbuien. Vegen is de eerste stap. Stofzuigen kan ook.

Vervolgens inspecteert u de ondergrond. Zijn er vetvlekken? Haal ze weg. Verse vlekken kunt u bestrooien met kattenbakkorrels. Die nemen vet op. Laat ze 24 uur liggen en maak dan schoon met water en zeep. Oudere vetplekken kunt u verwijderen met ammoniak. Is de vlek weg, doe de vloer dan af met schoon leidingwater.

Mogelijk is het beton erg glad. U kunt dit testen door water op de vloer te druppelen. Trekt het water in het beton, is het in orde. Blijven de druppels liggen, moet u schuren. Gebruik een diamantschuurmachine om het oppervlak op te ruwen. Dit scheelt enorm in hechting. Vloerverf blijft beter zitten op een ruwere ondergrond.

Kijk of er geen putjes of barsten zijn in de ondergrond. Deze kunt u herstellen met een plamuurmiddel. Volg nauwgezet de aanwijzingen op de verpakking.

Kies voor vloerverf die buiten zijn mannetje staat

Welke vloerverf buiten het best is, hangt af van de ondergrond. Gaat u een betonvloer schilderen, is Pre Dekverf een uitstekende keuze. Deze is slijtvast en waterdicht, dus ook geschikt voor buiten. Het is een dekkende verf met zijdemat als glansgraad. Dat is niet helemaal hetzelfde als mat, maar komt wel in de buurt.

Ligt de buitenvloer vaak in de volle zon, is Scanofloor Colourcoat 2K een alternatief. Deze combineert de kwaliteiten van Pre Dekverf met een grote uv-bestendigheid. De verf vergeelt niet. Zowel Pre Dekverf als Colourcoat gebruikt u ook voor natuursteen.

Gaat u een vloer schilderen die nooit eerder is geverfd, adviseren we het gebruik van een primer. Deze brengt u aan voor u de afwerklaag aanbrengt. Pre Dekverf combineert goed met Uniprimer. Gebruikt u Colourcoat, is Clearprimer een geschikt voorbehandelmiddel.



U bestelt deze producten snel en gemakkelijk in onze webshop.

 


 

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!